Thursday, May 3, 2012

Cat kereta

Semalam hantar my car pergi cat. Nearly 10 years dah nak cat tak jugak dapat2, tapi semalam akhirnya my dad agreed! So, me and Irfan took a half day off untuk hantar my car to Kota Damansara. Pergi dua kereta, satu my Wira satu lagi Irfan’s car so that senang la nanti lepas drop my car ada kereta extra untuk pergi makan lunch. ;)

Masa hantar tu, lama la jugak nak bincang pasal harga,apa nak kena buat,kena bukak itu,bukak ini,check tu, check ini. Macam2 dia inspect satu kereta tu.hehe. Inspect untuk buat kira kos berapa RM kalau kena buat satu kereta. Nasib baik inner kereta tu okay lagi, so buat outer je lah. Cat balik warna yang sama, lepas tu tukar hood depan yang dah kemek macam ape je tu hehe then bumbung dia bukak and car baru. Mula mula dia bagi quotation, bumbung kena bukak and tukar baru, baru cat tu boleh tahan lama sampai 10 tahun lagi. Tapi kalau nak tukar bumbung harga dia RM1700! Gila ape?! aha. memang tak lah nak tukar. Kasi angkat yg lama,cat baru,then pasang balik je.

Tak pe lah, kereta tu bukan berjalan mana sangat. Paling jauh pun Shah Alam je la kot pernah pergi. Tempat lain yang jauh2 tak berani nak pergi dah. Takut ape2 jadi nanti susah. ;) Tapi kalau dah overhaul semua, boleh la nak jalan jauh2.

Wira, akan ku jumpa kamu dalam masa seminggu!

237

No comments :

Post a Comment

Blog Design by Get Polished | Copyright A Life in a Webbis 2017