Wednesday, October 31, 2012

Food Porn : Rojak Mamak

img7435mi2

Image courtesy of Google.com and Michael Yip

I had this for lunch. Rojak Mamak at LRT Taman Bahagia. Biasalah, time sengkek ni lah mencari makanan murah-murah, keyang & sedap. Masa on the way nak pergi tu, hujan je from my office till Damansara Utama. But then depan sikit dah tak hujan. But just incase, we all takut nanti hujan turun tiba2, we ate inside the car je.

Rojak ni adalah yg terbaik that I have ever come across. Kuah dia sedap gila! And pekat but not too pekat. Seriously the flavour of the kuah is well blend. Tak pedas sangat, tak manis sangat, tak pekat sangat. Just nice orang kata.

They have 3 types of rojak. Rojak sotong telur (Rojak with boiled egg and squid), Rojak Telur (Rojak with egg) & Rojak biasa (Rojak without squid or egg). Every rojak lain harga. But I can only remember the sotong telur sebab itu yang I selalu makan pun which is RM4.50 per plate. So worth it. Kenyang gila! :) And Cendol dia RM1.50 per bowl. Ada jugak cendol pulut tapi tak de pulak nak try. Takut lagi mengantuk makan pulut kang. Hehe.

If you love food, try out this rojak stall. They only sell it on a lorry but ada provide seats and tables. Saturday / Sunday close.

Post a Comment