Tuesday, October 30, 2012

Winter / Autumn Fashion

Autumn-Sweet-Batwing-Sleeve-Sweaters-Coat-Women-s-Cardigans-Knitted-Sweater-Free-Shipping-1043-chrissy-sweater-dress-4-423x1024colored-tights-for-women

I know I know..sebelum I berangan nak duduk kat London, I still realize that I am residing kat Malaysia ni ye. But still, nowadays Malaysia asik hujan je kan? Musim tengkujuh biasa lah. Kalau dulu, masuk bulan 11-12 je mesti dalam berita ada dengan banjir sana, bah sini.. (bah tu bahasa utara..maksud dia banjir la jugak.hehe). So, I pun nak la jugak berangan duduk oversea. ;)

So, essential even tak de snow or winter, we still need jumper/sweater. Sebabnya, kat office sejukkkk! Hehe. I pulak memang duduk direct aircond, so I really need a good cover up. Kalau tak, 10x la aku keluar masuk toilet. Hehe. I know where can I find a cheap jumper/sweater. Paling famous, Uniqlo. Tapi kan, H&M lagi banyak choice and murah lagi dari Uniqlo and Cotton On. Well, ada my friend cakap, H&M ni tak berquality sangat. 2x pakai the material koyak. But thank God for me, tak ada lagi yang koyak-moyak ni. :)

Okay, first picture. Comel kan kalau ada sweater bat-wing macam tu. Ala-ala cute Korean / Japanese gitu fesyen dia. So, kalau nak yang macam ni, kena cari blogshop lah gamaknya. Takkan ada kedai ZARA or Forever21 jual baju fesyen Korean / Japs. Second picture pulak, my fave fave sweater. Nak cari yang sedondon macam tu jugak! Tak kira! I like it sebab dia macam dress! And the next best thing is the sleeve tu panjang. One of the most look criteria for my sweater search..lengan kena panjang, sampai tutup jari-jari skali kalau boleh. Nak konon sejuk sangat sampai snow la kat Malaysia ni kan? haha Gambar ke 3..tights. Yes. Dah lama tak pakai tights. Dulu masa kecik-kecik duduk kat Newcaste Upon Tyne tu ada la pakai. Tights ni ala-ala legging jugak la kan? I have no idea perbezaan dia ape selain material dia and corak2. Well, tights ni more to stockings lah macam tu. So, I found out H&M ada jual tights jugak! Macam-macam color lagi! So, I’ll be sure to get my hands on those tights soon! Nak pakai macam gambar kat atas tu. Dengan dress lah most probably. ;)

So, that is all about my winter / autumn fashion. Yang essential, sweaters. Sebab sejuk kan. Even now I am wearing my sweaters! Tak caya tengok gambar bawah ni..

121030-234338

Post a Comment