Friday, December 21, 2012

Hair Products

Aku dulu bukan seorang yang reti nak menjaga penampilan diri. Nak berfesyen, nak bermekaup apetah lagi! Dengan kalau nak beli makeup and baju semua kena pakai duit. Zaman dulu, blogshop mana ada lagi. Lagi2 lah nak beli kat internet. Jadi skeptikal skit sebab takut kena tipu or takut orang pakai card visa debit tu buat benda lain, senang cita, kena fraud.

Tapi now, bukan nak kata reti berfesyen or makeup, tapi dah makin tahu dan pandai sikit lah kot agaknya. Blogshop pun dah macam cendawan tumbuh selepas hujan kan and semua platform media social mesti ada orang jual something. Baik ke baju, sampai la makeup, beauty product or even drinks! Salute! Senang je nak beli macam macam kat online skarang kan?

But itu cerita lain, now nak cerita pasal penjagaan rambut. I seriously neglected my hair sebab ingatkan rambut ni tak de lah se-fragile mana sangat. Sebab my hair ni jenis susah nak ada kelemumur sebabnya I wash my hair like every single day. Pagi shampoo, ptg tu maybe pakai hair treatment ke seminggu sekali. Kalau tak pakai, just basahkan rambut je. Memandangkan kita ni duduk kat kawasan yang humid dan senang nak kena peluh semua, my hair pun tends to be the same if tak cuci dengan betul. So now, since I watched a lot of Youtube beauty guru’s punya channel, I tend to know a little bit about hair care or how to make my hair mcm ni ke, macam tu ke. :)

Now I have several hair products that I am currently using and some of them are actually very very new! Like the Tsubaki Head Spa which I just bought today and it costs me about RM29! Expensive! But I just like to test out products like it. It smells great and I am loving it currently as I just used it just now. :) I will do a BOTD entry for this one for sure!! Just wait for it maybe something around end of next week or the 1st week of January 2013. hehe.

So, below are the pictures of my hair products that I am currently using and loving. I have been using the Tsubaki Shining Shampoo for about more than a year now. I like it!

IMG_4953IMG_4952IMG_4951IMG_4950

Post a Comment