Wednesday, September 17, 2014

TV Program : Liga Lawak Superstar

Hello everybody! I jarang sekali nak blog pasal TV channel or rancangan TV. My last post about these TV thing was on a series drama Rindu Awak 200%. Have you guys watched that series kat TV3? What do you think about the drama series?

So, bila I dah take some of my time to blog about something on TV, I do hope you all did read it cause I jarang tengok TV and I don’t know how to blog about TV series or anything. I am so not a TV critique and tak layak langsung even nak kritik our artists / talents.

036

I used to follow my brother pergi sana sini shooting back then. I love the procedure of kena pergi shooting, doing all those acting kind of stuffs but I am not that open to do all those. Setakat part time jadi extra boleh lah kan nak kata nak berlakon ada dialog and kena buat mimik muka semua tu, tak layak lah kot.

Just entry ni nak promote kan rancangan Liga Lawak Superstar ni sebab one of my best friend aka big brother ada masuk game ni. Saya menyeru semua pembaca blog saya untuk tengok cerita ni & kalau yg baik hati tu undilah kumpulan yang korang rasa best and worth it untuk di undi. Jangan undi sebab ada abang handsome / kakak cantik je. Talent pun kena tengok jugak. Kalau setakat handsome/cantik tapi tak lawak, rasa macam tak syok la kan kalau kita undi. But, everything depends on you guys lah ye tak ada paksaan pun.

048

So gambar kat atas ni menunjukkan cara korang boleh nak vote untuk kumpulak favorite korang. RM2.50 untuk 5 undian. Rasa nya kalau nak buat satu undi pun boleh. Taip je LLS<jarak>NamaKumpulan and hantarkan ke 33399. Kat atas tu aku betul2 undi tau. Legit. Tak de tipu. Haha.

Kali ni ada 8 kumpulan yang berentap di Liga Lawak Superstar 2014 ni. 8 kumpulan tu akan dipecahkan mengikut dia kumpulan lagi, Kumpulan A & Kumpulan B. Last week saya pergi untuk perentapan Kumpulan A.

ScreenShot079 edit

Kumpulan A terdiri daripada Kristal Maya, Plan Bro, Jiwa Kiut & Kami Tuan Rumah. Setial group ada kelebihan masing masing. Kalau korang nak mengundi, boleh lah membuat undian SMS

LLS5<Jarak>NamaKumpulan (MAYA / BRO / JIWA / KAMI) Macam kat bawah ni.

049

Kalau korang fanatik sangat dengan rancangan dan kumpulan2 ni, boleh follow ig mereka seperti di bawah,

KRISTAL MAYA

PLAN BRO

JIWA KIUT

KAMI TUAN RUMAH

So apa korang tunggu lagi! Jangan lupa follow instagram kat atas tu untuk mengetahui perekembangan terbaru kumpulan kesukaan anda!

Untuk maklumat lanjut, sila layari

http://apps.tv3.com.my/ligalawak/

Till then,

xx

No comments :

Post a Comment

Blog Design by Get Polished | Copyright A Life in a Webbis 2017