Wednesday, August 16, 2017

Pregnancy Blog : Detailed Scan at Klinik Azalea

Assalamualaikum wbt and happy day korang! Apa khabar hari ni? Baru teringat, tak share lagi kan experience buat detailed scan kat Klink Azalea few weeks back. Buat detailed scan ni sebab Dr. Seri requested for it. Bila doc dah suruh buat, kita buat lah kan. And she suggested to do at Klinik Pakar Wanita Azalea at Ayer@8 Putrajaya. Why do we need to do this detailed scan? Actually, detailed scan or anomaly scan ni is to check the major physical abnormalities in your baby. It could check up to your baby's bones tau and see if the formation of the lips and eyes are normal.

 



So, kat Klinik Azalea ada package masa i buat this detailed scan. Package RM250 for detailed scan and dalam tu ada FREE doctor's consultation, 3D 4D HD live scan and dapat satu DVD with all the videos and scan pictures untuk korang simpan for memories. Hehe. Kalau korang nak buat scan ni kat Klinik Azalea tu, better buat appointment dulu. Bukan sebab takut ramai orang, tapi takut nanti scan engineer tu tak ada hehe. Lepas dah buat semua scan, nanti akan keluar result. Time tu takut la jugak kot-kot lah ada benda yang negative kan. But Alhamdulillah semua positive and normal. Tak ada yang buruk buruk happend to my baby which is great! 

Just want to share some of the scan pictures with you all, kot kot ada yang tertanya-tanya how does it look like kan. They even check the kidneys of the baby tau!




Tu je yang dapat share sebab yang lain tak tau bahagian mana dah. Hehe. Anyway, sampai cord insert tau dia check, the in and out and all. So it is quite detailed and you can see your baby moving actively as well. 

Best tau buat detailed scan ni, lepas ni nak buat lagi 4D scan once the baby is fully formed. Nak juga tengok ikut muka siapa walaupun macam dah nampak sangat je muka sapa dia ikut hahaha.

Till then,
xx

2 comments

  1. Bestnyaaaa.. Mira pun x sabar nak buat jugak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..Mira buat tau! Nanti boleh tgk baby tu gerak2..jantung dia, kaki, tangan..comelll!

      Delete