Friday, May 4, 2018

Launching of Gabag Infinite Breastpump @ Butik Tateh Bangi

Assalamualaikum wbt semua. Last Sunday, we all went to the launching of a new product by Gabag at Butik Tateh Bangi. Since it's nearby my house i accepted the invitation. Why not kan sebab Anfaal ada barang yang nak kena ambil kat Butik Tateh jugak so just one go. :D We arrived at about 2.10pm. The theme was yellow so semua orang pakai a bit yellow here and there.


Just look at the three of us. Semua baju baru okay! Haha. Sebabnya mak ayah micha pun tak ada baju warna kuning. Nasib baik Sarah from butik Tateh inform awal. Boleh shopping! yay! Micha's sunny dress from Mothercare, btw. 



So the event starts at about 2.45pm. The emcee announced untuk mulakan the event. It started by a speech from the owner and then a session on Breastfeeding which is beneficial for new mothers and mothers who are struggling to breastfeed. Puan Fiza was very supportive and knowledgeable. She did assist on queries about breastfeeding there and then so senang nak tanya tanpa segan. Bukan mak mak je tau yang tanya, even the daddy pun ada soalan jugak. See how supportive our husbands are! Salute them!




Then it was break time and semua pun pergi makan. Makanan memang best siap ada kuih raya tu! I memang hantu kuih raya okay! So kalau nampak je kuih raya atas meja memang tu lah yang akan kena grab dulu. :D 

The session after the break was the main agenda of the day. The launching of Gabag Infinite Double Breast Pump! Apa yang eksklusif sangat dengan breastpump ni? Senyap? Kecil? Jom kita tengok.





Tengok betapa kecilnya breast pump ni! 1.5kg sahaja termasuk bateri boleh cas. And motor memang senyap sangat bunyi dia! Super best! Sesuai untuk ibu yang on the go. Nak pump kat workstation pun boleh sebab orang sebelah takkan dengar bunyik 'ketuk-ketak' masa tengah pump tu. Nak tau apa lagi yang best? Haa breastpump ni boleh terus pump masuk dalam breast milk storage bag. Yes! Tak payah nak tukar tukar botol, tak payah nak susah susah cuci botol & tak ada incident susu tumpah which memang semua ibu pun tak nak benda tu jadi kan? :)





Comel sungguh plastic storage susu ibu ni! Memang ada yang kata, cukup ke besar tu je? Boleh buat 2,3 plastic for sure. Pump ni ada 16 level tau! 16 level! My avant pun baru 4 je kot kalau tak salah. And then ada LED lights some more tau so malam malam tak payah nak main capai capai or teka dah kat level mana ni yer pump ni? hehe

Kalau nak buat pre order, boleh melalui butik tateh online. Pre order now to get FREE 30 pcs breastmilk storage bag! 

Thank you Butik Tateh and Gabag for inviting me and my family to this event. Terima kasih atas voucher dan jugak beg Gabeg yang macam LV untuk semua mak mak ni. Isi beg ni lagi precious dari segalanya tau! hehe





Voucher dah selamat di redeem beli baju untuk Micha. <3 nbsp="" p="">
Till then,
XX

Post a Comment