Thursday, September 13, 2018

Anfaal, Mary Kay & Lipstick.


Anfaal dan lipstick memang susah nak dipisahkan. Tipu lah kalau Anfaal cakap sebelum Anfaal kenal Mary Kay, Anfaal tak pakai makeup langsung. Sebelum ni Anfaal actually a blogger. Well i am still a blogger tapi dah kurang blogging nowadays. Sebelum Anfaal kenal Mary Kay, Anfaal memang suka eksperimen barang makeup & skin care. Masa tu, dapat je skin care untuk review mesti pakai sebulan and review dalam blog. Lepas tu, dapat lagi skin care lain. So macan setiap bulan akan ada pertukaran skin care. Yes. This is so not healthy at all.





So sejak tu, kulit Anfaal jadi pelik. Naik jerawat banyak and kus. Maybe sekarang kulit Anfaal jadi kering pun sebab asyik bertukar skin care je. 😌


Lepas dah kenal dengan Mary Kay, tak curang lagi. Takut nak tukar-tukar skin care dah. Tukar dalam range Mary Kay je. Mula mula pakai Botanical Effects. Lepas tu baru tukar Melacep and TimeWise. So far, Alhamdulillah. Pakai Mary Kay muka jadi 'normal' balik.


Bila dah berMary Kay, bukan setakat skin care je tau, Makeup pun skali ada. Fave Anfaal la ni. Hehe. Dulu, Anfaal gila betul dengan Eye Shadow. Ntah kenapa tiap kali pergi kedai makeup mesti nak beli eye shadow palette. Padahal warna sama je. Haha. Lepas tu, Anfaal gila lipstick. Yes. Macam-macam jenis lipstick ada, matte, shimmer, lipgloss, creamy you name it. Anfaal MEMANG RATU LIPSTICK! πŸ˜‚


Semua jenis warna ada. Pink, merah, orange, purple, hitam, brown haha. Memang gila jadinya kalau dengan lipstick. πŸ’‹ Disebabkan Anfaal bibir sangat nipis, so bila pakai lipstick tak pernah habis. Kadang-kadang tu sampai nak expired pun tak habis habis. Haha. Memang Anfaal = Ratu Lipstick.


So bila dah ber Mary Kay, lipstick merupakan salah satu items yang Anfaal mesti beli. Infact, lipstick was my first purchase tau dengan my recruiter dulu. Semi Matte masa tu meletop-letop. Hehe. Now Anfaal ada semua semi matte lipstick Mary Kay.


Yang best nya lipstick Mary Kay ni is that dia tak ada lead ya so selamat lah untuk digunakan secara harian. Mary Kay ada few ranges of lipstick, antaranya ialah :


πŸ’„ True Dimension Lipstick
πŸ’„ True Dimension Sheer Lipstick
πŸ’„ Semi Matte Gel Lipstick
πŸ’„ Semi Shine Gel Lipstick
πŸ’„ Nourishine Lipgloss
πŸ’„ Lip liner
πŸ’„ Limited Edition Liquid Matte Lipstick



Yea. Lip liner pun Anfaal jadikan lipstick tau kadang-kadang. (perks of having a thin lips. Hehe) So far, Anfaal puas hati dengan range color lipstick Mary Kay ni. Ada merah, nude, orange, pink, berry, brownish. Semua ada. Hehe. Memenuhi citarasa Anfaal.


So, Siapa kawan-kawan Anfaal yang memang hantu lipstick macam Anfaal? Love sikit, Anfaal nak tgk. Hehe. πŸ’‹πŸ’‹ Macam tu lah ceritanya Anfaal, Mary Kay & Lipstick.


🌸AnfaalMK🌸
#mkdesapinggiranputra #mkcyberjaya #mkputrajaya #mkdengkil #mkklia #mksgmerab #mkserdang #mkmelawati

Post a Comment