Wednesday, September 5, 2018

[BOTD] Panda eyes! Mary Kay Indulge Soothing Eye Gel

Assalamualaikum semua. Nak tanya sikit, siapa sini ada mata panda atau ada eye bag yang sangat obvious sampai sebatu pun dah boleh nampak? Yes! Sama macam Anfaal! Sejak jadi mak ni, memang mata panda sentiasa. Dulu mata panda sebab selalu tidur lambat, now mata panda sebab kena tengokkan anak. My baby dah start tidur lasak so kena tengok jugak takut dia jatuh tilam. Hehe.

So apa solutions dia actually? Ramai yang suka letak timun kat mata, pakai salah product and nampak lagi sembab or maybe pakai eye mask. Macam Anfaal, since dah terjebak dengan Mary Kay ni Anfaal buat eye mask sendiri jer. Hehe. Nak tau Anfaal buat pakai product apa? 






Mary Kay Soothing Eye Gel! Yes! Lautan biru yang dapat menyegarkan mata kita. Memang warna dia pun best untuk mata memandang. Yang bestnya boleh pakai bawah makeup jugak! So, pagi-pagi sebelum makeup boleh apply gel ni dulu untuk soothekan eye bag tu then pakai makeup. hehe


Cara nak pakai gel ni yang paling okay is actually by using a Q tip / cotton buds. For hygienic purposes. Biar lambat asal kan bersih dan efektif. Hehe. Pakai sikit je tau! Secoet je untuk satu belah mata. Hehe. So, kalau pakai dengan kerap, satu jar boleh tahan dalam 1 1/2 bulan. Kalau pakai kurang kerap, lagi lama la tahan. :)


Anfaal suka pakai sebelum makeup sebab mata Anfaal memang akan nampak ada lingkaran hitam kat bawah tu. So, to avoid this and also to avoid wearing more makeup, Anfaal akan pakai Soothing Eye Gel ni lah. :) Dengan pemakaikan yang kerap, insyaAllah boleh kurangkan panda eyes dan blask widow eyes or we all call is as mama eyes. Haha.


Selain panda eyes dan dark circles, boleh kurangkan eye wrinkles jugak tau! And you can also do eye spa dengan menggunakan gel ni. Sapu sedikit eye gel kat bawah mata and then amik cotton pad, koyakkan jadi dua then tepek kat tempat yang kita letak gel tu tadi. Biarkan dalam 5-10 mins and then cabut balik. Mata akan rasa segar lepas buat eye spa ni. Hehe. Nanti Anfaal pergi Rome confirm bawak ni sebab nak buat kat sana jugak. Hehe.

Nak tau ingredients dia tak? Okay dalam eye gel ni ada ekstrak Teh Hijau, ekstrak timun dan ekstrak rose hip untuk memulihkan keadaan kulit untuk menjadi semakin lembut dan smooth jer. Siapa tak nak, kawasan mata kita jadi smooth kan. 

Nak try produk Mary Kay secara percuma? Boleh contact Anfaal 010-560 1397 kita boleh set date untuk FREE Skin Care class. Korang boleh try produk Mary Kay from skincare to makeup tau. Nak Anfaal tolong anda untuk jadi jelitawan? Hehe.

Till then,
xx

Post a Comment