Friday, September 14, 2018

Kenapa Mary Kay ni banyak sangat skin care range?



Ramai orang compare Mary Kay dengan skin care lain yang more affordable dan senang nak dapat. Ramai orang jugak tertanya-tanya kenapa Mary Kay ni banyak sangat skin care range dia? Susah betul nak pilih kalau banyak sangat pilihan. Orang kata lagi banyak pilihan lagi susah orang nak beli. Anfaal kata, kalau anda nak cantik & kulit sihat, Anfaal sedia membantu walau apa pun bajet anda tentang skin care ni.


Siapa tahu pemakaian skin care yang betul? Maksudnya, susunan pemakaian yang betul? Cleanser ➡️ Mask ➡️ Toner/Freshen ➡️ Serum ➡️ Moisturizer ➡️ Day Cream/Sunscreen







Mask pakai dalam 2-3 kali seminggu. Kalau ada masuk exfoliator macam Microdermabrasiom tu, kena pakai selepas cleanser and before mask ya.



Mary Kay mempunyai skincare range yang pelbagai. Semuanya mengikut citarasa kulit kita sendiri. Nak cerita memgenai bajet? Ya. Produk Mary Kay memang mahal. Tapi, ada produk Mary Kay yang harga mahal lasting nya sampai 6 bulan tau! Cleanser Botanical Effects Mary Kay sebenarnya boleh tahan selama 3.5 bulan average kalau pakai secara berhemah. Ramai orang habiskan cleanser dalam masa sebulan saja, lepas tu kena beli lagi kan? Kalau mask botanical effects tu pulak, as a light user boleh sampai 13.5 bulan! 😱😱😱 Setahun lebih??? Haaa tak ke jimat tu? Tak payah beli cleanser, mask, toner & moisturizer bulan-bulan. Average dalam 2.5 bulan - 13.5 bulan tahan nya produk Mary Kay ni tau! Jimat ke tak jimat tu? 😉


Ramai orang tanya, saya nak cuba Mary Kay tapi saya malas nak detox & treatment muka. Dalam Mary Kay, anda disarankan untul detox kulit muka anda untuk yang pernah mempunyai sejarah memakai produk peeling. Ini disebabkan kita tak nak anda salahkan BC & produk Mary Kay itu sendiri kalau kulit masih teruk selepas memakai Mary Kay tanpa detox. Process detox selalunya 1 bulan dan selepas itu perlulah memasuki proces treatment. Jom Anfaal terangkan satu satu processnya.


Detox⤵️
💊 Freekan muka anda dari sebarang pencuci muka & makeup.
💊 Untuk makeup, disarankan hanya untuk memakai foundation Primer Mary Kay & foundation TimeWise Mary Kay sahaja. Foundation TimeWise Mary Kay is non-comodegenic ya so takkan menutup liang pori kita dan foundation Mary Kay ada Vitamin E.
💊 Selepas 1 bulan, BC akan tanya progress kulit sebelum masuk process treatment



Treatment untuk ex-peeling⤵️
🎉 Mulakan dengan Cleanser Botanical Effects 2
🎉 Oil free hydrating gel untuk mengurangkan kemerahan kulit
🎉 Foundation primer
🎉 TimeWise Foundation



NO CC CREAM DURING TREATMENT! WHY?
Sebabnya CC Cream Mary Kay ada agen pemutihan kulit ya. Bila kita pakai produk timbang kilo, lapisan kulit kita yang paling atas akan terhakis. So, kalau kita pakai CC Cream yang ada agen pencerah, macam mana agen pencerah tu nak bertindak sebab lapisan epidermis dah tak ada, kan? 😁 Take note ya semua.



Nampak tak betapa terperinci nya Mary Kay dalam menyesuaikan skin care untuk pembeli & pengguna. Kita bukan main suka saja bagi skin care dan untuk kaut untung ya. Kita consult, kita tolong memperkayakan wanita. Sebab tu lah, Mary Kay ni banyak skincare range. Semua untuk kesesuaian masing-masing.


Kalau kita sanggup pakai skin care yang lain tanpa ada consultation, kenapa skin care Mary Kay yang ada 24 jam consultation (ikut pada BC hehe) kita takut nak pakai? 😉

Tepuk dada, tanya selera. 😉

AnfaalMK
010 5601397

FREE Skin Care Class & Basic Makeup Class.
Boleh hubungi Anfaal. :)

Post a Comment