Wednesday, February 13, 2019

[BOTD] Skinvigorate Brush Mary Kay

Assalamualaikum and good day semua. Today Anfaal nak story sikit about Skinvigorate brush from Mary Kay ni. Anfaal dah pakai brush ni since, 2-3 years ago macam tu and it is one of my first item from Mary Kay. Apa yang best about this brush is that, dia super duper soft ya. And very suitable to be use on any types of skin. Be it sensitive, oily, dry and whatnot. 





Anfaal punya skinvi brush warna purple, sebabnya limited edition. Hehe. Masa dulu beli (sebelum jadi BC Mary Kay) harga dia RM 200 tau! Sekarang? Boleh je tanya Anfaal tapi yang penting lagi murah dari yang Anfaal beli dulu. hihi

Macam mana penggunaan Skinvi ni actually? Kena pakai dengan cleanser Mary Kay juga ke? Eh tak lah. Boleh pakai dengan apa-apa jenis cleanser pun. Yang penting, cara penggunaan mesti betul ya. 



Jom tengok tatacara penggunaan Skinvi brush ni.

Mula-mula kena basahkan muka kita dulu ya.
Lepas tu, oleskan cleanser kat muka. Anfaal selalu letak kat 5 tempat macam dalam gambar kat bawah. (Pipi kiri & kanan, dahi, hidung and dagu)
Then basahkan berus Skinvi.
Lepas tu startkan dari pipi dulu. Anfaal selalu berus pipi kanan dulu, and then kiri.
Then pindah dari bawah ke atas so which means, start dari dagu, hidung then naik ke dahi.
Berus 15 seconds je ya kat setiap point.
Lepas tu basuh muka and basuh berus Skinvi


So korang boleh nampak perbezaan tak? Muka yang tak basuh dengan muka yang dah basuh dengan berus skinvi ni? Sebelum is on the left hand side and selepas is on the right hand side. Just look and see the differences.

Cleanser pun memainkan peranan juga ye. Anfaal pakai cleanser Mary Kay MelaCEP sebab tu nampak brightening a bit dalam gambar ni. Instantly kan? :)


So, macam ni lah Anfaal selalu pakai cleanser. Sapu kat 5 point kat muka ni je. Yang bestnya pakai Skinvi ni, cleanser pun tahan lama tau! Hehe. Tak pakai banyak pun.

What is super best about this brush? Apart from yang berus yang lembut tu, the brush itself spins 400 spin per minute ya. Korang bayangkan la yer, tangan kita nak pusing 400 kali seminit, mampu? hahaha. So bila berus kita pusing lagi laju, lagi cepat dan lagi bersih lah pori and kulit kita. Plus, bila pakai skinvi ni, kita dapat buang sel kulit mati yang tak akan tanggal dengan sendiri nya ya. Sebab tu lah exfoliate ni penting untuk buang sel kulit mati tu supaya tak berkumpul banyak-banyak kat kulit kita.



Tadaa! Kulit dah bersih. Boleh apply skincare and makeup dah. Hehe. Jom kita start and pakai brush skinvi untuk cuci muka kita. Harga berpatutan je tak mahal sangat macam kat kedai makeup.

Nak tau lebih lanjut? Boleh contact Anfaal or can follow me on my Mary Kay social media links below
Instagram : https://www.instagram.com/anfaalmk/
Facebook : https://www.facebook.com/anfaalMK/

Till then,
XX

Post a Comment