Wednesday, April 10, 2019

Citarasa Nusantara Ramadhan Buffet - Buka Puasa

Assalamualaikum semua. Duduk tak duduk dah tinggal lebih kurang sebulan lagi nak masuk bulan Ramadhan. Bila masuk bulan puasa ni, mesti ada yang famili mencari tempat untuk berbuka puasa kan? Sekali-sekala berbuka puasa di luar bersama keluarga / kawan-kawan tak salah kan? Siapa yang masih lagi mencari tempat berbuka puasa untuk tahun ni, apa kata jom cuba berbuka di Royale Chulan Kuala Lumpur. 



Tahun 2019 ni, Royale Chulan Kuala Lumpur (RCKL) akan menjamu juadah berbuka puasa dari pelbagai perasa. Jom kita tengok menu Citarasa Nusantara Ramadhan Buffet RCKL tahun ni.

Garde Manger
Rojak Buah
Assorted Pickle Fruits
Pecal
Som Tam Yala

Western Delights
Kambing Golek with Assorted Sauce
Burger Station

Malay Cuisines
Lemang
Ketupat
Rendang
Assorted Serunding
Pasembor
Claypot Malay Dishes
Signature Royale Lambuk
Bee Hoon Sup Utara
Lontong Samudera

Indian Cuisines
Briyani Rice Hydramaut
Apam Balik
Cucur Goreng

Chinese Cuisines
Assorted Dimsum

Dessert Stations
Assorted Malay Kuih
Cookies
Dates
Assorted Doughnuts
Cendol Durian

Royale Signature Highlights
Royale Lambuk
Shellout
Bee Hoon Sup Utara Mari 

If korang tanya, mana satu pilihan kalbu? I would say Shell Out! Haha. Well, first time Anfaal dengar hotel buffet buat Shell Out as one of their menu in Ramadahan Buffet ni. So, special kan? And ada jugak yang kata, bubur lambuk at RCKL is the best! Sedap! Since Anfaal tak makan sangat bubur lambuk, i just heard from the people at my table, puji sangat bubur lambuk tu. Mesti sedap lah kan? 



Selain dari bubur lambuk, Anfaal suka apam balik jugak. Ni Apam Balik yang jenis crispy tau bukan yang tebal tu. Ikut selera masing-masing. Ada yang prefer yang tebal tu, ada yang prefer yang kecil and rangup ni. Tapi kat RCKL, ada yang jenis rangup ni saja. Hehe. Sedap! Amik lah berapa banyak nak. Panas-panas masak kat situ tau.

Jom tengok gambar makanan yang lain. 

DimSum

ShellOut Station

Rojak Buah Stall

Kambing Golek

Fuh tergoda tengok semua makanan-makanan ni. Haha. Apa tunggu lagi, jom tempah sekarang. Early bird ada discount tau. :)


Till then,
XX


Post a Comment