Monday, December 9, 2019

Nak makan apa kat Italy?

Assalamualaikum wbt. Ramai yang tanya, masa pergi Rome haritu, tak susah ke makan? Apa yang korang makan kat sana? Well, meh Anfaal share sikit apa yang kitorang makan kat sana. And up to you all lah if nak ikut atau tak. 

Masa pergi Italy for the first time back in 2017, memang we all bawak Brahims banyak gila but tak bawak Maggi. Haha. So this time around, we all packed banyak gila Brahims and 2 maggi and ended up makan separuh je from the whole lot Brahims and maggi kari tak bukak langsung. This is because, we found out that we could eat a vegetarian food here in Italy. Since dah start bertudung, the restaurant people understand that we are Muslims. Some still offer wine and such (Maybe ada yang pakai tudung tapi tiba tiba jadi open kat luar negara minum wine bagai haha) but we politely declined the offer. 

So, what do we eat there? Where? How do we order? Haaa, jom Anfaal share sikit tips. A basic Italian language could helped too.